Van Persie bouwt aan villa bij Heerenveen

Van Persie bouwt aan 'villa' bij Heerenveen: 'Idee erachter vind ik heel mooi'

13 juli om 08:48

Robin van Persie heeft de eerste bouwstenen bij sc Heerenveen gelegd. De veertigjarige trainer won zijn eerste twee oefenwedstrijden en wil langzaam een spreekwoordelijke villa bouwen in Friesland.

In de voorbereiding werden FC Dordrecht (4-1) en Almere City (1-0) al verslagen door Heerenveen. Van Persie erkent dat hij deze weken lange dagen maakt. "Het is intens, zowel op het trainingsveld als daarbuiten. Maar ik vind het ontzettend leuk", zegt hij tegen ESPN. "Vooral het samenwerken, dus constant bezig zijn met elkaar en dat stapsgewijs uitbouwen. Ik heb heel veel in mijn hoofd zitten, maar dat heeft ook even nodig."

"Uiteindelijk bouwen we een hele mooie figuurlijke villa met elkaar en dat vind ik een ongelooflijk mooi proces", aldus Van Persie. Doelman Andries Noppert sluit zich bij zijn trainer aan. "Elke dag leggen we eigenlijk een steen, om het zo maar te zeggen. Dat maken we met zijn allen. Het is een proces. Aan dingen moet je sleutelen en bouwen, vandaar de villa. Die moeten we zo mooi mogelijk maken. Sommige stenen moet je slijpen, noem maar op. Dus het idee erachter vind ik heel mooi."

Heerenveen speelt deze voorbereiding nog tegen PEC Zwolle, Rayo Vallecano en Middlesbrough. Op 11 augustus begint de competitie voor de Friezen met een uitwedstrijd tegen Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!