Farioli lovend over Forbs bij Ajax

Farioli looft 'pure buitenspeler' bij Ajax: 'Ik ben heel blij met zijn inzet'

13 juli om 08:24

Carlos Forbs weet in de eerste weken van de voorbereiding een goede indruk te maken op trainer Francesco Farioli. De aanvaller van Ajax hoopt op een beter seizoen in Amsterdam dan vorig jaar.

Forbs kende een moeizaam debuutseizoen bij Ajax. In de winterstop kon hij terugkeren naar Engeland, maar hij wilde blijven vechten voor zijn plek in de Johan Cruijff Arena. Dat werpt zijn vruchten af, want Forbs overtuigt Farioli in de voorbereiding. "Ik heb nog niet met de trainer gesproken over mijn rol, daar zijn we nog niet aan toegekomen, maar hij heeft voor iedereen een plan", zegt hij tegen Voetbal International. "We zullen zien wat zijn plan is voor mij. Ik speel natuurlijk het liefst op links, maar of de trainer me nu links of rechts neerzet, ik zal mijn ding doen."

"We hebben hem al bekeken in onze eigen analyse van de selectie, voor ik naar Ajax kwam", vertelt Farioli over Forbs. "Hij is een pure, pure buitenspeler. Een speler die interessant kan zijn op de linker- of rechterflank. Ik ben heel blij met zijn inzet en het werk dat hij erin stopt." De oefenmeester erkent dat hij Forbs bij vlagen tot de orde moet roepen. "Carlitos!! Om hem te herinneren aan zijn taken op het veld. Maar een goede goal, een goede assist: we zijn blij met hem."

Eerde deze week tegen STVV (4-0) had Forbs het op zijn heupen. Met een fraaie assist op Jaydon Banel en een goal op aangeven van Anton Gaaei had hij een groot aandeel in de ruime zege.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!