Withete Bielsa beschermt Núñez: 'Moesten ze hun vrouw of kind niet verdedigen?'

13 juli om 08:06

Marcelo Bielsa, bondscoach van Uruguay, neemt Darwin Núñez in bescherming. De spits van Liverpool belandde na het duel met Colombia in de halve finale van de Copa América in een vechtpartij met toeschouwers. 

Colombia won in de nacht van woensdag op donderdag met 0-1 van Uruguay. Na de wedstrijd ging het mis. Onder meer familieleden van Núñez zouden zijn aangevallen door Colombiaanse supporters. "Er was geen bescherming en geen plek om te ontsnappen!", foetert Bielsa op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd voor de derde plek tegen Canada. "Wat moesten ze dan? Hadden ze hun moeder, vrouw of kind niet moeten verdedigen?"

Núñez en andere internationals van Uruguay moeten vrezen voor een schorsing, iets wat er bij Bielsa absoluut niet ingaat. "Hoe kun je het over sancties hebben? Ze hadden geen keuze." De keuzeheer vindt juist dat zijn spelers excusen moeten krijgen. "Het enige wat duidelijk is, is dat er moeders met baby's in hun armen zijn aangevallen door fans. Je zou moeten vragen of de spelers excuses van de fans hebben ontvangen. Ze reageerden zoals iedereen zou hebben gedaan."

José María Giménez, aanvoerder van Uruguay, spreekt van een 'ramp'. "Er was geen politie en we moesten onze gezinnen verdedigen. Er waren pasgeboren baby's. Het is de schuld van twee of drie mensen die een paar drankjes te veel ophadden."

Zie hier beelden van de vechtparij.