Van Polen over Ten Hag bij United

Vrees voor handelswijze Ten Hag bij United: 'Dan denk je: daar gaan we weer'

13 juli om 07:23

Bram van Polen vindt het gevaarlijk dat Erik ten Hag bij Manchester United met veel Nederlanders in zee gaat. Op voorspraak van de manager kwamen Ruud van Nistelrooij en René Hake al naar Old Trafford.

Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt moeten het voorbeeld van Van Nistelrooij en Hake volgen. De spits is al medisch gekeurd en wordt spoedig gepresenteerd, wat betreft De Ligt moet United nog een akkoord bereiken met Bayern München. "Het is ergens ook wel weer gevaarlijk dat Ten Hag zoveel Nederlanders om zich heen verzameld. Je weet niet of dat verstandig is", zegt Van Polen bij EK-Praat op ESPN.

Analytici hebben zowel Arne Slot, die naar Liverpool is verkast, en Ten Hag geadviseerd om niet teveel landgenoten aan te trekken in Engeland. Van Polen vreest dat het voor Ten Hag niet goed gaat uitpakken. "Daar ben je een beetje bang voor. Dan denk je: daar gaan we weer. Omdat hij al die Nederlanders haalt, dan staan we er ook in het buitenland weer minder goed op."

Van Polen meent dat het voor managers beter is om de transfers voornamelijk aan de technisch directeuren over te laten. "Ik denk dat een Slot heel bewust bezig is om niet gelijk allemaal Nederlanders te halen. Je creëert wel een bepaalde beeldvorming, daar moet je deels van willen wegblijven."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!