Maarten Paes kan naar Serie A

'MLS-uitblinker Paes geeft jawoord en vertrekt mogelijk snel naar Italië'

12 juli om 23:33
Laatste update: 12 juli om 23:40

Maarten Paes gaat zijn loopbaan mogelijk vervolgen in Italië. Transferexpert Fabrizio Romano weet dat de Nederlandse doelman van het Amerikaanse Dallas FC begeerd wordt door Serie A-club Empoli. 

De 26-jarige Paes maakte begin 2022 de overstap van FC Utrecht naar Dallas FC. Voor de Texaanse club speelde de keeper tot dusver 95 officiële wedstrijden. Daarin hield hij zijn doel 22 keer schoon. Een indrukwekkende prestatie, want op basis daarvan is hij onlangs nog opgeroepen voor het duel tussen de MLS All Stars en Liga MX All Stars. 

Die prestaties zijn ook Empoli opgevallen. De nummer zeventien van het afgelopen Serie A-seizoen heeft zich concreet voor hem gemeld, en aast op een verhuur met een definitieve overname. Dallas FC hoopt echter op een directe definitieve verkoop. Zelf heeft Paes, die nog tot eind december een contract heeft in Amerika, al zijn jawoord gegeven voor een transfer. 

Mocht Paes daadwerkelijk de overstap maken naar Empoli, dan treft hij daar één Nederlandse landgenoot. Ook de in Haarlem geboren rechtervleugelverdediger Kingsley Ehizibue staat onder contract bij Azzuri.