Oranje Leeuwinnen spelen gelijk tegen Italië

Oranje Leeuwinnen bijten zich stuk op Italië: EK-deelname nog geen zekerheid

12 juli om 22:50
Laatste update: 12 juli om 22:52

De Oranje Leeuwinnen zijn er vrijdagavond in Sittard niet in geslaagd om zich te verzekeren van EK-deelname. Er werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Italië. De spanning Groep A is zodoende om te snijden. 

In het stadion van Fortuna Sittard was de inzet duidelijk: een ticket voor het EK. Een overwinning op de Italianen zou volstaan. Zonder de gestopte Lieke Martens begon Oranje sterk tegen Italië, dat naarmate de eerste helft vorderde beter werd en Oranje-doelvrouw Lize Kop aan het wankelen bracht, maar niet verschalkte. 

Bondscoach Andries Jonker bracht na rust Lynn Wilms en Kerstin Casparij, iets wat zijn vruchten afwierp. Onder leiding van nieuwbakken Manchester City-spits Vivianne Miedema zetten de Oranje Leeuwinnen aan voor een openingstreffer. Zij raakte het houtwerk. Toch mochten Jonker en co. niet klagen dat het niet wist te winnen, want Italië had in de slotfase vanwege een handsbal van Sherida Spitse misschien wel recht op een strafschop. 

Door de remise blijft het Nederlands elftal koploper van Groep A. Een EK-ticket ligt voor het grijpen, maar om deelname aan het eindtoernooi in Zwitserland daadwerkelijk te realiseren, dient er eerst nog minimaal gelijkgespeeld te worden tegen Noorwegen. Die uitwedstrijd in Bergen wordt komende dinsdagavond om 19.00 uur afgewerkt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!