FC Twente hoopt op Weghorst-komst

Twente en Oosting hopen nog altijd op Oranje-international: 'Hebben nog contact'

12 juli om 21:14
Laatste update: 12 juli om 21:16

Het wordt lastig voor FC Twente om Wout Weghorst deze zomer naar Enschede te halen. Dat erkent trainer Joseph Oosting in gesprek met Tubantia. De rol die Weghorst op het EK in Duitsland heeft gespeeld, bemoeilijkt de zaak voor De Tukkers. 

Een definitieve streep door de transfer van Weghorst naar Twente kan er nog niet gezet worden, vertelt Oosting. "We hebben Wout nog niet uit het hoofd gezet. We hebben ook nog steeds contact, maar het wordt wel lastig." De 31-jarige spits flirtte eerder dit jaar nog openlijk met Twente, de club die hij liefheeft maar waar hij nog nooit voor speelde. 

Dat het voor Twente erg moeilijk wordt om hem aan te trekken, heeft volgens Tubantia te maken met het EK. Als hij geen rol van betekenis had gespeeld bij Oranje, dan waren de kansen op succes een stuk aanzienlijker geweest. 

Weghorst staat nog voor één jaar onder contract bij Burnley, dat een goede onderhandelingspositie heeft. Daarnaast zijn er 'opeens veel meer clubs' die in hem een aanwinst zien, aldus de lokale krant. "Wij hebben niet het budget om zomaar spelers te halen en kunnen lang niet altijd mee met andere clubs. En ik neem aan dat Burnley hem niet zomaar laat lopen", zegt Oosting over Weghorst, die onlangs nog hevig in verband werd gebracht met Ajax. 

Wat er ook gebeurt, Twente wil deze zomer hoe dan ook een concurrent voor Ricky van Wolfswinkel aantrekken. Op transferstress is Oosting nog niet te betrappen. "Ik ben van nature ongeduldig, maar ik ben niet drammerig. Dat was ik vorig seizoen ook niet toen we nog krap in de spelers zaten. Ik eis niet dat er morgen een nieuwe spits is. Dit is wat het is. We hebben een lijstje en we zoeken spelers die betaalbaar zijn, die ons beter maken en graag voor Twente willen spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!