Ajax mondeling akkoord met Traoré

De Telegraaf: Ajax mondeling akkoord met Traoré, Farioli heeft rechtsbuiten binnen

12 juli om 20:32
Laatste update: 12 juli om 20:48

Bertrand Traoré komt opnieuw naar Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben vrijdagavond een mondelinge overeenstemming bereikt met de rechtsbuiten, die in het seizoen 2016/17 ook al voor Ajax speelde. 

De inmiddels 28-jarige Traoré gaat bij Ajax zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2026. Dit weekend worden de afspraken tussen het management van de speler en Ajax definitief op papier gezet. Daarna vindt de medische keuring plaats. 

Traoré, die op aanvallend vlak de nodige veelzijdigheid met zich meebrengt, komt op transfervrije basis naar Amsterdam. Ajax is vanwege de huidige financiële problemen genoodzaakt om zich te richten op dat segment spelers. De aanvaller uit Burkina Faso wordt op de burelen in de Johan Cruijff ArenA dan ook als 'een buitenkansje' gezien, zo is te lezen. 

Traoré kwam in het seizoen 2016/17 ook al uit voor Ajax, dat destijds getraind werd door Peter Bosz. Het werd een succesvol huwelijk. De Amsterdammers bereikten dat jaar de finale van de Europa League. Daarna kwam Traoré uit voor achtereenvolgens Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en dus Villarreal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!