Evra veroordeeld tot gevangenisstraf

Evra veroordeeld tot jaar gevangenisstraf: oud-verdediger pleit onschuldig

12 juli om 20:53

Patrice Evra is door de rechtbank in Parijs veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, aldus L'Équipe vrijdag. Daarnaast moet de oud-speler van onder meer Manchester United en het Franse nationale elftal tonnen aan achterstallige alimentatie betalen. 

Evra heeft deze gevangenisstraf opgelegd gekregen vanwege het in de steek laten van zijn gezin. De voormalig linksback is zijn ex-vrouw, waarmee hij jaren terug scheidde, een gigantisch alimentatie-som verschuldigd. De inmiddels 43-jarige Evra kreeg twee kinderen met zijn ex-vrouw. Volgens de rechtbank in Parijs heeft Evra zijn gezin de voorbije jaren keer op keer in de steek gelaten. 

Dat alles komt Evra nu op een gevangenisstraf van twaalf maanden met voorwaardelijke proeftijd en voorlopige executie te staan. De Fransman, die beschuldigd wordt van het niet betalen van 900.000 euro aan alimentatie, ontkent stellig. 

"De feiten worden betwist. De heer Evra heeft beroep aangetekend", zo brengt hij naar buiten via zijn advocaat Jérôme Boursican. Evra beweert dat hij het geldbedrag in kwestie al heeft overgemaakt aan zijn ex-vrouw. 

Het is overigens niet voor het eerst dat Evra veroordeeld is door de rechtbank in Parijs. Dat gebeurde vorig jaar ook al. Destijds maakte hij zich schuldig aan het doen van homofobe uitspraken richting de spelers van Paris Saint-Germain, na een nederlaag tegen Manchester United in 2019.