MVV ontvangt goed nieuws: KNVB keurt begroting goed

MVV ontvangt goed nieuws van KNVB en speelt ook komend seizoen in KKD

12 juli om 17:55
Laatste update: 15 juli om 08:29

MVV Maastricht is ook komend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB heeft namelijk de begroting van de Limburgers in één keer goedgekeurd, nadat de club in financiële problemen kwam.

Eind maart ging het fout voor MVV, nadat een Amerikaanse investeerder zich terug had getrokken. Om het bestaan van de club te redden werd er een WHOA-procedure gestart, waarin het doel was om een akkoord te bereiken met de schuldeisers.

Het WHOA-traject is door de KNVB niet meegenomen in de beoordeling van de begroting. "De licentiecommissie is zich ervan bewust dat hierdoor de daadwerkelijke cijfers gunstiger zullen uitvallen ten opzichte van de ingediende begroting", aldus de voetbalbond. Dit betekent dat de Limburgers geen nieuwe begroting meer in hoeven te dienen bij de KNVB.

Bij MVV is met opluchting gereageerd op de mededeling van de KNVB. "We hebben het niet alleen snel en zorgvuldig gedaan maar de KNVB heeft ook de begroting zoals wij die hebben ingediend onverkort overgenomen. Dat is ook een blijk van vertrouwen vanuit de KNVB in het nieuwe MVV", reageert algemeen directeur Laura van Leeuwen tegenover de clubkanalen. "Langs deze weg wil ik alle betrokkenen danken voor hun steun en offers en kijk uit naar een nieuwe start en het nieuwe seizoen."