Bilbao-voorzitter boos op Joan Laporta wegens Barça-flirt met Nico Williams

Geluiden rondom Williams wekken woede bij Bilbao: 'Hij is onvoldoende beschermd'

12 juli om 15:35

Jon Uriarte, de voorzitter van Athletic Bilbao heeft hard uitgehaald naar zowel de Spaanse bond als FC Barcelona-president Joan Laporta. Er is de laatste tijd veel te doen omtrent de toekomst van Nico Williams. Echter, betreft het vooral nog speculaties, iets waar Uriarte niet over te spreken is.

"Nico is een voetballer die erg toegeweid is aan Athletic Bilbao", benadrukt Uriarte vrijdag allereerst op een persconferentie. Dat zijn sterspeler dankzij zijn sterke optredens op het EK veelvoudig in verband wordt gebracht met een vertrek, laat de voorzitter dan ook niet koud. "De afgelopen weken is Nico gebombardeerd met een overmatig en ongecontroleerd vragenvuur over zijn toekomst, ook al is hij bij de Spaanse ploeg om mee te doen met het EK."

Daartegen heeft de Spaanse bond volgens Uriarte te weinig ondernomen. "Wij vinden dat de bond Nico onvoldoende beschermd heeft", stelt hij. De 21-jarige EK-revelatie wordt de laatste tijd vooral in verband gebracht met Chelsea, Arsenal en Barcelona.

Vooral de interesse van laatstgenoemde is Uriarte niet onopgemerkt gebleven. Barça-president Laporta flirtte eerder deze week openlijk met de buitenspeler. "Het is duidelijk dat ik Williams graag wil hebben. Hij zou een spectaculaire aanwinst zijn. Als je ziet wat hij op dit EK doet, dan moet het gebeuren", tekende Catalunya Ràdio op. Ook bevestigde Laporta met Barcelona te beschikken over voldoende financiële middelen voor de komst van Williams.

De woorden van Laporta zijn bij Uriarte in het verkeerde keelgat geschoten. "Respect tussen alle partijen in het voetbal is de basis. Althans, zo zien wij het bij Athletic. Het is niet onze formule om spelers met contracten bij andere clubs binnen te halen door publieke druk op ze uit te oefenen", sneert Uriarte, die nog maar eens benadrukt dat een vertrek van Williams niet gewenst is.

"Athletic is economisch, sociaal en sportief capabel om spelers van groot kaliber, inclusief Nico Williams, bij de club te houden. Hij heeft afgelopen jaar ook nog zijn contract verlengt tot 2027..."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!