'Spaanse bond wil verlengen met De la Fuente'

'Spaanse voorzitter geeft nog voor EK-finale signaal af richting De la Fuente'

12 juli om 14:29

De Spaanse bond wil het contract van Luis de la Fuente verlengen tot en met het EK 2028. Met dat nieuws pakt het Spaanse AS uit daags voor de finale tegen Engeland.

Volgens AS is de Raad van het bestuur van de Federatie (RFEF) het er unaniem over eens dat De la Fuente ook op het EK 2028 in het Verenigd Koninkrijk en Ierland voor de groep moet staan. De Spaanse bond zal hem een contract aanbieden en zijn salaris zou moeten worden verdrievoudigd. Het gaat om een contract tot en met het WK 2026 met een optie tot en met het EK 2028.

Pedro Rocha zal al voor de finale een bericht naar De la Fuente sturen, omdat de voorzitter van de Spaanse bond duidelijk wil maken dat de uitslag van de finale niet uitmaakt. De onderhandelingen zullen wel pas na het EK beginnen.

De la Fuente werd op 1 januari 2023 aangesteld bij Spanje als opvolger van Luis Enrique. Onder zijn leiding wisten de Spanjaarden beslag te leggen op de Nations League in 2023. Eerder won de bondscoach met de O19 en O21 het Europees kampioenschap.