Naam Leno valt als opvolger Benítez bij PSV

'PSV verlangt zes miljoen van Atlético, naam Leno valt als opvolger Benítez'

12 juli om 11:35
Laatste update: 12 juli om 13:31

Als Walter Benítez vertrekt bij PSV, willen de Eindhovenaren bij voorkeur een ervaren doelman aan de selectie toevoegen. Dat schetst Voetbal International, dat de naam van Bernd Leno laat vallen.

Als Benítez weggaat bij PSV, wil hij de Eindhovenaren het liefst inruilen voor een Spaanse club. De 31-jarige Argentijn lijkt op zijn wenken te worden bediend, want vorige week werd duidelijk dat Atlético Madrid hem op de korrel heeft. Los Colchoneros brachten een bod van een kleine twee miljoen euro uit en dat werd door PSV van tafel geveegd. Als Atlético terugkeert met een bod rond de zes miljoen euro, valt er te praten, klinkt het.

Hoewel PSV Joël Drommel in de gelederen heeft, gaat PSV de markt op bij een vertrek van Benítez. Er wordt geopteerd voor een 'ervaren doelman', die goed met zijn voeten is en de grote ruimte achter de laatste linie kan bespelen - in de aanvallende speelstijl van trainer Peter Bosz. 'Bernd Leno stond bijvoorbeeld en niet zo lang geleden eerder al op de lijst in Eindhoven. Zo'n type - Leno is 32 jaar en heeft zich bewezen in Europese topcompetities – is heel goed denkbaar', schrijft VI.

Leno staat sinds de zomer van 2022 onder contract bij Fulham, waar hij vorig seizoen eerste keeper was. De negenvoudig international van Duitsland, die in het verleden voor onder meer Arsenal en Bayer Leverkusen uitkwam, ligt nog tot medio 2027 vast op Craven Cottage.