Maarten Martens begint vol goede moed aan nieuw seizoen met AZ

Martens sorteert voor op aanstaande AZ-move: 'Anders cruciale positie openstaan'

12 juli om 11:48
Laatste update: 12 juli om 13:39

Maarten Martens is voornemens om komend seizoen bij AZ jonge spelers de kans te geven. De trainer, die afgelopen winter instapte als eindverantwoordelijke en voor komend seizoen het vertrouwen heeft behouden, geeft wel aan dat er een nieuwe spits naar Alkmaar moet komen.

Vrijdag werd al bekend dat AZ het vertrek van Vangelis Pavlidis hoogstwaarschijnlijk op gaat vangen met de komst van Troy Parrott. "Het spreekt voor zich dat we daar wel vooruitkijken. Anders hebben we straks een hele cruciale positie openstaan (spits, red.) waar we nog niet zo veel ervaring hebben", reageert Martens in gesprek met ESPN op de geruchten, verwijzend naar de jeugdopleiding.

Toch denkt de Belg komend seizoen een aantal jeugdexponenten voor de leeuwen te kunnen gooien. "Er zijn een paar posities, waarvan ik denk dat ook jonge spelers die heel goed kunnen invullen", stelt hij. "Als jonge jongens op een gegeven moment vertrouwen en perspectief krijgen, kunnen ze zoals wel vaker heel erg gaan verrassen. Daar zijn we in eerste instantie vooral benieuwd naar."

AZ is het nieuwe seizoen sterk begonnen. De eerste twee oefenwedstrijden werden overtuigend gewonnen van AEK Athene (6-0) en FC Nordsjaelland (6-1). Op 20 juli hervatten de Alkmaarders de oefencampagne tegen het Belgische KV Kortrijk.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!