Beweging in deal tussen Ajax en Traoré

'Beweging' in Traoré-deal Ajax: 'Ruimte ontstaan, ze weten elkaar te naderen'

12 juli om 11:10
Laatste update: 15 juli om 08:26

Ajax is druk bezig om Bertrand Traoré terug te halen. Lentin Goodijk, clubwatcher voor Voetbal International, stelt dat er 'beweging' is, nadat een rentree aanvankelijk onhaalbaaar leek.

Traoré is clubloos na zijn vertrek bij Villarreal CF. Alex Kroes, technisch directeur bij Ajax, zou de mogelijke komst van de 28-jarige buitenspeler als een buitenkansje zien. "Een paar weken geleden leek het toch wat ingewikkeld te worden, omdat hij toch een aantal flinke salariseisen had", zegt Goodijk in VI ZSM. "Maar in de afgelopen weken is er toch wat ruimte ontstaan en weten ze elkaar iets meer te naderen. Het is nog niet rond, maar er zit in ieder geval beweging in."

Goodijk verwacht dat Traoré in de speelwijze van trainer Francesco Farioli past. "Maar er zitten ook haken en ogen aan", vult hij aan. "Hij is niet voor niets op zijn 28ste transfervrij. Hij heeft wel heel veel ervaring opgedaan in grote competities, maar de afgelopen drie jaar heeft hij heel erg weinig gespeeld. Die statistieken van het aantal minuten... Dat is toch een beetje zorgwekkend, als je dat ziet."

Het afgelopen halfjaar heeft Traoré bij Villarreal verspreid over elf wedstrijden 569 minuten gespeeld. Het eerste halfjaar van vorig seizoen, toen hij nog bij Aston Villa speelde, kwam hij tot slechts 43 minuten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!