'AZ bereikt akkoord en betaalt miljoenen voor Parrott'

'AZ strikt opvolger van Pavlidis: Parrott komt over van Tottenham'

12 juli om 09:53

Troy Parrott gaat de nieuwe spits van AZ worden. De 22-jarige Ier, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior speelde, is al onderweg naar Alkmaar om de medische keuring te ondergaan, zo melden Football London en Voetbal International vrijdag.

AZ heeft een akkoord bereikt met Parrott, terwijl met Tottenham Hotspur alleen de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. De Premier League-topclub gaf de aanvaller dan ook toestemming om op het vliegtuig naar Nederland te stappen. Volgens Football London en VI gaat het om een transfersom van zo'n acht miljoen euro. Het is niet duidelijk of dat inclusief of exclusief bonussen is. Parrott had bij Spurs nog een contract tot medio 2025.

Het afgelopen seizoen stalden de Londenaren Parrott bij Excelsior, waar hij de nodige indruk maakte. In 25 Eredivisie-duels scoorde hij tien keer en gaf hij vier assists. Ook in de nacompetitie drukte de Ierse international zijn stempel. Ondanks hattricks tegen ADO Den Haag en NAC Breda wist hij de Kralingers echter niet te behouden voor het hoogste niveau. Wel speelde hij zich in de kijker van AZ, dat na het vertrek van Vangelis Pavlidis definitief doorpakt.

Parrott zal spoedig een verbintenis tot de zomer van 2029 tekenen bij AZ. In het AFAS Stadion moet Parrott de concurrentie aangaan met spelers als Lequincio Zeefuik, Ernest Poku en Mexx Meerdink.