Ajax grijpt naast Tavares, Lazio gaat met Portugees aan de haal

Update: Ajax grijpt definitief naast Tavares, Portugees trekt naar Italië

15 juli om 17:08
Laatste update: 15 juli om 17:08

Nuno Tavares wordt hoogstwaarschijnlijk niet de nieuwe linksback van Ajax. De Portugese vleugelverdediger van Arsenal is zo goed als rond met een transfer naar het Italiaanse SS Lazio.

Volgens Fabrizio Romano zijn de clubs al akkoord, maar is het nog wachten op een overeenkomst qua salaris en contractduur. Die gesprekken gaan ook de goede kant op. Tavares maakt initieel op huurbasis de overstap naar Lazio, maar in het contract zit een optie tot koop van negen miljoen euro. Of die verplicht is of vrijwillig maakt Romano nog niet bekend. 

Tavares werd in 2021 naar Arsenal gehaald, maar daar kon hij niet overtuigen. Hij werd twee keer verhuurd aan Olympique Marseille en Nottingham Forest, maar ook die clubs zagen niets in het definitief inlijven van de Portugees. Volgens Sky Sports zou Ajax ook in de markt zijn geweest om Tavares over te nemen van Lazio. Hoe concreet dit was, is niet bekend, maar de Amsterdammers vissen nu in ieder geval achter het net.

Update: Ajax wordt definitief niet de nieuwe club van Nuna Tavares. De linkervleugelverdediger wordt zoals verwacht door Arsenal voor één seizoen gestald bij Lazio. Dat maken The Gunners maandagmiddag bekend.