Janse miste Ajax-training voor tractorrijbewijs: 'Bijzonder'

Ajax-verdediger miste training voor tractorrijbewijs: 'Vonden ze best bijzonder'

12 juli om 07:14

Dies Janse hoopt dit seizoen zijn kans te krijgen bij Ajax. De achttienjarige verdediger laadde zichzelf op de Zeeuwse boerderij van zijn vader op voor een druk seizoen in Amsterdam.

Janse krijgt in de voorbereiding de kans van de nieuwe trainer Francesco Farioli. Omdat de afstand van zijn woonplaats Wolphaartsdijk naar Amsterdam flink is, slaapt de linksbenige mandekker gedurende het seizoen niet veel thuis. "Ik zit zes dagen in de week in een gastgezin en dat bevalt eigenlijk wel heel erg goed", zegt hij tegen Omroep Zeeland. "In het begin toen Ajax aan de deur stond dacht ik wel: Zo, dat is wel een hele grote stap op veertienjarige leeftijd. Maar Rijk (zijn broer, red.) zei dat ik het gelijk moest doen."

Rijk, die zelf reservekeeper is bij NEC, volgt de prestaties van zijn broertje nauwlettend. "Ik denk dat hij de afgelopen seizoenen een hele mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Vooral in het Ajax-voetbal dat we hier in Zeeland niet zo goed kennen, maar dat wordt in Amsterdam wel van je verwacht. Dat heeft hij wel echt heel mooi gedaan."

De afgelopen weken waren de twee weer even terug in Zeeland, waar ze ervan genieten om hun vader te helpen op de boerderij. "Even van het drukke Amsterdam naar het rustige Zeeland. Heerlijk." Een jaar geleden haalde hij zijn tractorrijbewijs, waardoor hij een training van Ajax moest missen. "Dat vonden ze best bijzonder, het mocht overigens alleen op voorwaarde dat ik nog een keer naar de club zou komen met de tractor. Dat is alleen nog niet gebeurd. Ik heb ook nog één les gedaan in Amsterdam, maar met die tractor op de trambaan crossen was niet echt mijn ding."

Janse kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Het talent maakt een goede indruk in de eerste weken van de voorbereiding. "Bij Ajax kan het snel gaan zoals je ook vorig seizoen zag."