Benfica versterkt zich met Duitse buitenspeler Beste

Voormalig speler FC Emmen maakt voor tien miljoen euro droomtransfer naar Portugal

12 juli om 06:54

Benfica heeft zich officieel versterkt met de diensten van Jan-Niklas Beste. De buitenspeler maakt voor tien miljoen euro de overstap van het Duitse FC Heidenheim naar de Portugese topclub.

Vorig seizoen was de 25-jarige Beste de absolute uitblinker van promovendus Heidenheim. Als linksbuiten had de Duitser een aardig moyenne met acht goals en elf assists in 31 competitiewedstrijden. Dit seizoen zorgde ervoor dat er genoeg interesse was voor Beste, maar uiteindelijk gaat Benfica dus met hem aan de haal. Trainer Roger Schmidt wilde de linksbuiten dolgraag binnenhalen.

Voor de Nederlandse kijker is Beste ook geen onbekende. In 2019 huurde FC Emmen hem een jaartje van Werder Bremen, maar in Drenthe kon hij geen enorme indruk achterlaten. Uiteindelijk kende hij zijn doorbraak pas bij Heidenheim, waar hij na zijn geweldige seizoen zelfs een oproep van de Duitse nationale ploeg afdwong. Beste moet bij Benfica Vangelis Pavlidis van aanwas gaan voorzien. De Griek werd eerder deze zomer als nieuwe spits gehaald.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!