Iniesta denkt nog niet aan pensioen als voetballer

Voormalig plaaggeest van Oranje weet van geen ophouden: 'Denk niet aan stoppen'

12 juli om 06:39

Andrés Iniesta (40) denkt voorlopig nog niet aan stoppen met voetballen. De Spaanse middenvelder speelt nog altijd in de Verenigde Arabische Emiraten en hij heeft het simpelweg nog naar zijn zin.

"Op dit moment heb ik nog zin om te blijven voetballen, ik wil doorgaan zolang ik dat gevoel heb", zo vertelt de middenvelder op een gesponsorde persconferentie als hem wordt gevraagd naar een mogelijk trainerschap na zijn carrière. Dat laatste ziet hij overigens ook wel zitten. "Daarna wil ik mijn trainersdiploma's gaan halen, dan zullen we wel zien wat de toekomst brengt. Natuurlijk wil ik ooit terugkeren bij Barcelona, maar wanneer en in welke rol, dat weet ik niet."

In zijn bijzonder succesvolle carrière werd Iniesta twee keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen voetbal. Dat eerste kan Spanje zondag weer bewerkstelligen. De routinier heeft er alle vertrouwen in dat dit ook gaat gebeuren. "Ik heb er veel vertrouwen in. Deze spelers zijn erg betrokken bij de nationale ploeg, dat is belangrijk. Ook hebben ze variatie in hun spel, dat maakt je rustiger. Ik heb er geen twijfel over dat ze klaar zijn om deze finale te gaan winnen."