Derksen en Driessen over Van Dijk en Oranje

'Pseudo-leider' Van Dijk met grond gelijk gemaakt bij VI Oranje: 'Afscheid nemen'

11 juli om 23:32

Johan Derksen en Valentijn Driessen zijn niet te spreken over het gedrag van Virgil van Dijk. Volgens het duo is het 'niet onverstandig' dat de aanvoerder denkt aan stoppen bij het Nederlands elftal.

Bij Vandaag Inside Oranje maakt Derksen duidelijk dat hij zich ontzettend stoort aan Van Dijk. "Die aanvoerder, die in de rol van Beckenbauer achteraan mooi weer loopt te speler", steekt hij van wal. "Ik vind het verschrikkelijk. En dan die zalvende teksten na afloop. Een pseudo-leider."

"Een soort dominee", haakt Driessen in. Wilfred Genee vraagt zich hardop af of Van Dijk dit EK is aangesproken op zijn leiderschap. "Ja, dat begrijp ik heel goed", aldus Driessen. "Hij heeft de boel niet bij de hand genomen. Dat komt omdat hij niet wil spelen zoals het Nederlands elftal wil spelen. Hij wil niet naar voren, maar liever naar achteren. Hij is één jaar niet gepasseerd. Door geen enkele speler. Dat komt omdat hij alleen maar terugloopt. Dan word je niet gepasseerd. Dat is onmogelijk."

Van Dijk lijkt na de uitschakeling op het EK te denken aan het stoppen van zijn interlandcarrière. "Dat zegt genoeg", aldus Driessen. "Dat is niet onverstandig", reageert Derksen. Driessen benadrukt dat hij ook nadenkt over een exit bij het Liverpool van Arne Slot. "Dan moet je eigenlijk afscheid nemen. Dat zit in zijn hoofd."