Janssen spreekt van verdiende nederlaag Oranje: 'Ik vond niet zo heel veel goed'

Janssen spreekt van verdiende Engelse zege: 'Vond Nederland heel matig'

11 juli om 22:09

Theo Janssen is van mening dat Nederland verdiend heeft verloren van Engeland in de halve finale van het EK, zo stelt de analist in Studio Fußball. Over het gehele toernooi vond de voormalig speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax Oranje vooral in creatief opzicht tekortschieten.

Janssen vindt de zege van Engeland terecht. "Ja, ik vond Nederland echt heel matig. Ze begonnen nog wel oké, maar daarna sijpelde het heel langzaam weg. Ik vond eigenlijk niet zo heel veel goed, eerlijk gezegd. Het drukzetten was heel matig, het voetballen van achteruit, het creëren van kansen wat denk ik cruciaal is in het voetbal, dat gebeurde bijna niet."

De voormalig middenvelder vond Oranje niet alleen in de halve finale teleurstellen, maar spreekt van een patroon. "Dat is eigenlijk al heel het toernooi. Als je kijkt naar alle creatieve spelers die wij in het elftal hebben, of waarvan wij verwachten dat ze creatief zijn, die hebben het niet laten zien. Eigenlijk allemaal niet. Gakpo nog een beetje, dat is de uitzondering. Maar de rest is eigenlijk heel erg tegengevallen."