Van Dijk stopt mogelijk bij Oranje

Viertal denkt na over toekomst bij Oranje: 'Daar zou ik wel rekening mee houden'

11 juli om 19:59
Laatste update: 11 juli om 22:00

ESPN-journalist sluit niet uit dat Virgil van Dijk stopt als international van het Nederlands elftal. De aanvoerder van Oranje liet woensdagavond na de uitschakeling tegen Engeland weten na te gaan denken over zijn toekomst. Met hem stoppen er mogelijk nog drie routiniers bij het Nederlands elftal.

Voor de camera van ESPN liet een geëmotioneerde Van Dijk zich uit over zijn toekomst. "Het gaat nog wel even pijn doen", klonk het. "Daarna ga ik reflecteren op het jaar dat ik heb gehad en dan kijken hoe de toekomst eruit gaat zien. Eerst wil ik even tijd doorbrengen met mijn gezin. Het wordt hopelijk een heel lange break en daarna focussen op Liverpool."

Kamperman sluit niet uit dat Van Dijk stopt bij het Nederlands elftal. "Daar zou ik wel rekening mee houden inderdaad", steekt de verslaggever van wal bij ESPN. "Hij is maandag tijdens dit toernooi 33 jaar geworden en heeft dik 74 interlands achter zijn naam staan. Het WK is over twee jaar en ik kan me voorstellen dat hij na deze teleurstelling – en natuurlijk sprak hij wel een beetje uit emotie – denkt: Ga ik dat WK nog meemaken? Ga ik nog een derde toernooi eraan vastplakken?"

Volgens Kamperman geldt dat ook voor spelers als Daley Blind (34), Georginio Wijnaldum (33) en Stefan de Vrij (32). "Wat dat betreft is dit EK denk ik wel een keerpunt in de carrière van een aantal spelers. Zeker dus voor Virgil van Dijk."