Müller zet punt achter interlandcarrière

'131-voudig Duits international zet een punt achter zijn interlandcarrière'

10 juli om 13:20
Laatste update: 10 juli om 13:27

Na Toni Kroos zet ook Thomas Müller een punt achter zijn interlandcarrière, zo meldt BILD. De 131-voudig Duits international heeft tijdens het EK zijn laatste duel voor de nationale ploeg gespeeld en gaat zich focussen op Bayern München.

De uitschakeling in de kwartfinale van het EK tegen Spanje is het laatste duel geweest voor Müller in dienst van de Duitse nationale ploeg. De aanvaller viel in tijdens dat duel en stond op het veld op het moment dat Mikel Merino in de 119e minuut de winnende treffer scoorde namens de Spanjaarden.

Na de pijnlijke EK-exit gaf Müller al aan dat er een kans bestond dat het zijn laatste interland geweest zou zijn voor Duitsland. "Ik ga om de tafel zitten met de bondscoach (Julian Nagelsmann, red.). We hebben een zeer goede relatie. Maar zoals ik al zei: het is realistisch gezien mogelijk", vertelde Müller destijds.

De 34-jarige Müller staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Bayern München, waar hij al sinds 2008 in de hoofdmacht speelt. 'Müller maakt een einde aan zijn interlandcarrière, maar hij zal zijn contract bij Bayern nakomen', besluit BILD.

De teller van Müller is geëindigd op 131 interlands, waarin hij goed was voor 45 doelpunten. De 131-voudig international maakte zijn debuut op 3 maart 2010 in een oefenduel met Argentinië.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!