'Koeman moet Weghorst laten starten tegen Engeland'

VP-voetbalkantine: 'Koeman moet Weghorst laten starten tegen Engeland'

7 juli om 10:00

Kan bondscoach Ronald Koeman nog om Wout Weghorst heen? Die vraag lijkt gerechtvaardigd na de belangrijke rol die de supersub van het Nederlands elftal vertolkte in de gewonnen kwartfinale tegen Turkije (2-1). In deze speciale editie van de VP-voetbalkantine kun jij je stem laten horen.

Koeman bracht Weghorst bij de start van de tweede helft binnen de lijnen. "Dan hoeven ze mij in de rust niet meer te vertellen wat er gevraagd wordt. Uiteindelijk is het duidelijk wat er gebeurt als ik in het veld kom, wat mijn taak en rol is", zei hij na afloop tegen de NOS.

Scoren deed de Oranje-aanvaller niet, maar zijn rol viel niet te onderschatten: het Nederlands elftal boog een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en in de slotfase voorkwam Weghorst ook nog eens de gelijkmaker van Turkije.

Daar komt bij dat Memphis Depay opnieuw geen gelukkige avond beleefde in de punt van de aanval. Met Weghorst als bliksemafleider leek hij beter tot zijn recht te komen. Het is voer voor discussie, ook in de Nederlandse pers. Daarom de stelling: