Oranje mag dromen van EK-titel: dit is de route richting de finale en eindzege

Oranje mag dromen van EK-titel: dit is de route richting de finale en eindzege

3 juli om 13:00

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinale van het EK, waardoor de formatie van Ronald Koeman nog maar twee zeges verwijderd is van de eindstrijd en drie overwinningen van de eindzege. VoetbalPrimeur stippelt de route van het Nederlands elftal aan 'de gunstige kant van het schema' uit.

Wat moet Oranje doen om de finale te halen?

Oranje won dinsdag overtuigend met 0-3 van Roemenië, waardoor het zich in de kwartfinale mag melden. Daarin is Turkije de tegenstander. Ay-Yıldızlılar wisten in hun achtste finale af te rekenen met Oostenrijk, dat in de groepsfase nog met 2-3 te sterk was voor het Nederlands elftal. De wedstrijd tussen Nederland en Turkije wordt zaterdagavond om 21.00 uur gespeeld, in het Olympiastadion in Berlijn.

Als Nederland als winnaar uit de bus komt, dan wacht in de halve finale een ontmoeting met Engeland of Zwitserland. Die twee teams staan zaterdag enkele uren voor de wedstrijd tegen Oranje tegenover elkaar. Een eventuele halve finale zou het Nederlands elftal spelen in Dortmund, op woensdag 10 juni om 21.00 uur.

Uiteraard is het nog lang niet zo ver, maar mocht het Nederlands elftal zich plaatsen voor de finale, dan wacht er een zware wedstrijd op de formatie van Koeman. Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk, die op voorhand allemaal tot de topfavorieten behoorden, zullen namelijk met zijn vieren strijden om de andere finaleplek aan de andere kant van het knock-outschema. De finale van het EK gaat op zondag 14 juli om 21.00 uur van start in Berlijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)