Aston Villa heeft Ian Maatsen definitief binnen

Aston Villa bevestigt tijdens EK komst van Oranje-international

28 juni om 21:10

Ian Maatsen mag zich definitief speler van Aston Villa noemen. The Villans hebben de komst van de Nederlandse linksback vrijdagavond bevestigd. Hij komt voor een miljoenenbedrag over van Chelsea, waar hij mocht vertrekken.

De transfer van Maatsen naar Villa kondigde zich al even aan. Hij werd onlangs medisch gekeurd in Wolfsburg, de uitvalsbasis van Oranje tijdens het EK in Duitsland. Nu is ook het laatste papierwerk in orde gemaakt. Met de transfer is volgens Britse media 37,5 miljoen pond gemoeid, omgerekend ruim 44 miljoen euro. 

Maatsen, die nog geen speeltijd kreeg van bondscoach Ronald Koeman, maakte het afgelopen halfjaar indruk op huurbasis bij Borussia Dortmund. Met de Duitse topclub reikte hij tot de finale van de Champions League, die verloren ging tegen Real Madrid. De aanvallende vleugelverdediger werd wel opgenomen in het Champions League Team van het Jaar. Dortmund wilde graag met hem verder, maar kon niet opboksen tegen de aanbieding van de club uit Birmingham.

Met Aston Villa zal Maatsen ook komend seizoen in het miljardenbal te bewonderen zijn. De ploeg van manager Unai Emery eindigde als vierde in de Premier League.