Servië uit EK door gelijkspel tegen Denemarken

Denemarken wordt tweede op basis van EK-kwalificatie, Servië moet naar huis

25 juni om 22:52
Laatste update: 25 juni om 22:59

Servië is door een doelpuntloos gelijkspel tegen Denemarken uitgeschakeld op het EK. De Serven kwamen maar niet door de muur van de Denen heen, hoe lang het ook bleef proberen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 0-0.

Denemarken had een goede uitgangspositie om de achtste finale te bereiken. De Denen en de Slovenen gingen met twee punten de laatste speelronde in, Servië met één. Denemarken had dus genoeg aan een gelijkspel tegen de Serven en was dan afhankelijk van de prestatie van Slovenië of het land tweede of derde zou worden in de poule.

Servië moest dus risico nemen, maar daar kwam het in de eerste helft niet echt aan toe. Denemarken wist dat het genoeg had aan een 0-0 stand en speelde daar ook op in. De Denen verdedigden compact, waardoor Servië er met geen mogelijkheid doorheen kwam. In het eerste bedrijf noteert geen van beide ploegen een schot of een mogelijkheid op doel.

Na rust was het voor Servië tijd om nu echt aan te zetten. Onder andere Dusan Tadic kwam in het veld, maar het lukte nog altijd niet om door de Deense muur te komen. Via een eigen goal kwam Servië nog wel kort op voorsprong, maar dat doelpunt ging niet door vanwege buitenspel van Luka Jovic. Aleksandar Mitrovic kreeg nog een goede kans, maar gescoord werd er de hele wedstrijd niet meer.

Door de 0-0 bij Engeland en Slovenië eindigden allebei de wedstrijden in 0-0, waardoor de strijd om plek twee en drie werd beslist op andere zaken dan punten. Servië was al uitgeschakeld, maar bij Slovenië en Denemarken was alles tot aan de gele kaarten toe hetzelfde. Doordat Denemarken hoger op de plaatslingslijst stond voor dit EK is dat land uiteindelijk tweede. Slovenië zit ook bij de beste nummers drie omdat het land een punt meer heeft dan Kroatië en een beter doelsaldo heeft dan Hongarije.