'Stuttgart-ster Guirassy kiest voor transfer'

'Stuttgart-revelatie en voormalig Ajax-target Guirassy kondigt transfer aan'

24 juni om 13:20

Serhou Guirassy heeft zijn zinnen gezet op een transfer deze zomer. Volgens Sky Sport heeft de clubtopscorer besloten om te vertrekken bij VfB Stuttgart.

Guirassy heeft sportdirecteur Fabian Wohlgemuth en trainer Sebastian Hoeness al op de hoogte gebracht van zijn beslissing om een nieuw avontuur aan te gaan. Stuttgart, dat verrassend als tweede eindigde in de Bundesliga, deed er alles aan om de 28-jarige spits uit Guinee te behouden, maar slaagt daar - ondanks het bereiken van de Champions League - niet in. Door een transferclausule kan Guirassy voor twintig miljoen euro worden losgeweekt.

Nog drie clubs zijn in de race voor het goudhaantje van Stuttgart. Guirassy wil kiezen tussen Borussia Dortmund, Arsenal en AC Milan, meldt Sky. Bayern München en Chelsea zijn afgehaakt. Met 28 doelpunten in 28 competitieduels maakte Guirassy het voorbije seizoen grote indruk bij Die Schwaben. Een jaar geleden probeerde Sven Mislintat hem nog naar Ajax te halen, maar daar bedankte de spits voor.

Van Dortmund, Milan en Arsenal is het duidelijk dat ze deze zomer op spitsenjacht zijn. De Italiaanse topclub zit ook achter Joshua Zirkzee aan en werd voorzichtig in verband gebracht met Memphis Depay. Bij The Gunners vielen al de namen van Zirkzee, Brian Brobbey en Alexander Isak.