Hongarije schakelt Schotland in slotfase uit op EK

Hongarije schakelt Schotland in slotfase uit, heftige botsing overschaduwt duel

23 juni om 23:00
Laatste update: 23 juni om 23:13

Hongarije won na een matige wedstrijd in de absolute slotfase van Schotland. Het duel werd overschaduwd door een nare botsing waardoor de Hongaar Barnabás Varga per brancard van het veld moest worden gedragen.

Beide ploegen begonnen erg aftastend aan het duel. De Hongaren waren extreem geduldig en rekenden erop dat de Schotten uiteindelijk een fout zou maken. Het niveau en het tempo van de wedstrijd lagen erg laag. Het duurde tot het einde van de eerste helft voordat er wat leven in de brouwerij kwam. In minuut veertig kopte de Orban namens de Hongaren op de lat.

Het was niet te merken dat allebei de landen moesten winnen om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde. Een saaie eerste helft resulteerde in een 0-0 tussenland in de rust.

De tweede helft kwam er weinig verandering in het spel van de teams. In de 71ste minuut wordt iedereen in het stadion opeens wakker geschrokken na een nare botsing bij een vrije trap voor Hongarije.

Varga kwam hard in aanraking met de keeper van Schotland. Medisch personeel bekommerde zich om de Hongaar en alles werd buiten beeld gehouden, ook door middel van doeken. Varga werd per brancard van het veld geholpen. De wedstrijd werd weer hervat, terwijl er niets bekend was over de situatie van de zwaar geblesseerde aanvaller.

Na het incident kwamen beide ploegen nog een tot een aantal grote kansen en in de absolute slotfase wist Hongarije te scoren. In de honderdste minuut nam Csoboth het doelpunt voor zijn rekening. Schotland kan door de nederlaag het vliegtuig naar huis boeken. Hongarije hoopt als nummer drie van de poule nog op meer, maar zal met de gedachten vooral bij Barnabas Varga zijn.