'Bayern krijgt 'positieve signalen' van transfertarget Simons'

'Bayern vol vertrouwen: miljoenentarget Simons geeft 'positieve signalen' af'

22 juni om 11:14
Laatste update: 22 juni om 11:19

Bayern München is steeds optimistischer over het aantrekken van Xavi Simons. Volgens Florian Plettenberg geven Simons en zijn management namelijk 'positieve signalen' af aan de recordkampioen van Duitsland. 

'Wat Bayern zo optimistisch maakt in deze complexe onderhandelingen, is dat Xavi en zijn management positieve signalen afgeven', schrijft de Bild-journalist op X. 'Ik heb begrepen dat Xavi enorm openstaat voor een transfer naar Bayern.' Volgens Plettenberg heeft voetbaldirecteur Max Eberl van Bayern bovendien een uitermate goede relatie met de 21-jarige spelmaker, zijn familie en het management van Simons. 

Bayern zou op dit moment mikken op een huurovereenkomst met een verplichte optie tot koop. Ook RB Leipzig, de club waarvoor Simons afgelopen seizoen 43 duels speelde, maakt zich nog altijd hard voor een nieuwe huurdeal. Simons wil pas na het EK een beslissing nemen over zijn toekomst. 

60 tot 70 miljoen voor Simons

Eerder meldde Sky Sports al dat Bayern een bedrag van zo'n 60 tot 70 miljoen reserveert voor het inlijven van Simons. Die som zou dan in 2025 overgemaakt moeten worden aan Paris Saint-Germain, waar Simons nog tot 2027 onder contract staat. Ook Arsenal, Manchester United, Manchester City en FC Barcelona zouden interesse hebben in de Oranje-international. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!