'AS Roma toont interesse in Minteh'

'Feyenoord-uitblinker op radar van AS Roma: prijskaartje van 30 miljoen'

22 juni om 08:03
Laatste update: 22 juni om 09:25

AS Roma toont serieuze interesse in Yankuba Minteh. De buitenspeler staat onder contract bij Newcastle United en speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord.

De Romeinen zijn op zoek naar nieuwe aanvallers na het einde van de huurperiodes van Chelsea-spits Romelu Lukaku en Sardar Azmoun, die terugkeert naar Bayer Leverkusen. Volgens Sky Sport Italia-transferexpert Gianluca Di Marzio is Minteh het nieuwste doelwit.

Newcastle United kocht de Gambiaan in de zomer van 2023 van de Deense club Odense BK voor acht miljoen euro en stuurde hem meteen door naar Feyenoord. Hij ontbolsterde in de Eredivisie, maakte elf doelpunten en was goed voor zes assists in 37 competitiewedstrijden.

De vraagprijs van Minteh wordt geschat op ongeveer dertig miljoen. Ook Liverpool, Everton, Borussia Dortmund en Olympique Marseille zouden belangstelling tonen voor de twintigjarige aanvaller.

De eigenaren van AS Roma, de Friedkin Group, zijn bezig zijn met de overname van Everton. Volgens Di Marzio zou het daarom mogelijk zijn de de Engelse club hem koopt en vervolgens uitleent aan de Italianen, of andersom.