Franse media: Mbappé niet in basis tegen Oranje

Franse media stellig over meespelen Mbappé tegen Oranje

21 juni om 10:00
Laatste update: 21 juni om 10:00

De kans is klein dat Kylian Mbappé vrijdag in de basis staat bij Frankrijk in het EK-duel met het Nederlands elftal. Zowel RMC Sport als Le Parisien verwacht dat de sterspeler uit voorzorg op de bank plaatsneemt vanwege zijn gebroken neus.

Mbappé liep de blessure op in de wedstrijd tegen Oostenrijk. De 25-jarige aanvaller trainde donderdag weer mee dankzij een speciaal masker, maar bondscoach Didier Deschamps oefende tijdens een partijspel ook met een voorhoede zonder de grote ster. Franse media verwachten daarom dat een invalbeurt het hoogst haalbare is voor de kersverse Real Madrid-speler. Alleen als de score in het nadeel is van Les Bleus, lijkt Mbappé een rol te krijgen tegen Oranje.

RMC Sport verwacht dat Mbappé vervangen wordt door routinier Olivier Giroud. De 37-jarige spits zal in dat geval geflankeerd worden door Ousmane Dembélé en Marcus Thuram, die tegen Oostenrijk al in de basis stonden. Bradley Barcola moet daardoor geduld betrachten, hoewel hij een prima indruk maakt op de training. Le Parisien ziet nog een andere optie, met Adrien Rabiot hangend op links, zoals Blaise Matuidi tijdens het WK 2018. Dan zou er een plekje vrijkomen voor Aurélien Tchouaméni.

De vermoedelijke opstelling van Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Kanté, Rabiot, Griezmann; Dembélé, Giroud, Thuram.