Duitsland verslaat Hongarije

Duitsland wint ook tweede EK-duel en verzekert zich van plek in achtste finales

19 juni om 19:53
Laatste update: 19 juni om 19:57

Duitsland heeft zich woensdagavond in Stuttgart verzekerd van een plekje in de achtste finales. Het gastland had op fases in de eerste helft na weinig te duchten van Hongarije, dat uiteindelijk eenvoudig met 2-0 verslagen werd. Toptalent Jamal Musiala, die ook tegen Schotland al schitterde, toonde opnieuw zijn klasse.

Waar Duitsland afgelopen vrijdag uitstekend begon aan het EK met een 5-1 zege op Schotland, ging Hongarije kopje onder tegen Zwitserland. De Hongaren verweerden zich nog kranig in de openingsfase. Dat leverde al na één minuut spelen een grote kans op voor Barnabas Varga. De Duitsers werden op hun beurt gevaarlijk via Robert Andrich en Ilkay Gündogan.

In de 22e minuut was het raak. Musiala maakte het wat curieuze doelpunt, waarin ook de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie een grote rol speelde. Hij keurde de goal goed, terwijl Gündogan even daarvoor een overtreding maakte op Hongarije-verdediger Willy Orban.

In de minuten die daarop volgden was Duitsland de dominante ploeg, terwijl de Hongaren hier en daar wel wat speldenprikjes uitdeelden. Even dachten ze nog op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Roland Sallai werd afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft speelde zich af in een lager tempo, en de kansen waren dan ook schaarser. Varga kreeg met zijn hoofd nog wel een aardige mogelijkheid, maar toen Gündogan na ruim een uur spelen de 2-0 maakte, was het Hongaarse verzet gebroken. De middenvelder van FC Barcelona kon rustig binnenlopen na een assist van linksback Maximilian Mittelstädt.

De Duitsers kregen vervolgens nog een aantal kansen op een derde treffer, maar dat bleef het uteindelijk povere Hongarije bespaard. Nagelsmann en co. hebben nu zes punten uit twee wedstrijden. De andere twee landen uit groep A, Schotland en Zwitserland, staan later op de avond tegenover elkaar.