KNVB maakt schema eerste Eredivisie-weekend bekend

KNVB maakt eerste speelronde Eredivisie bekend: Feyenoord treft promovendus

18 juni om 17:29

De KNVB heeft het schema van het eerste Eredivisie-weekend bekendgemaakt. De ronde wordt op vrijdag afgetrapt door promovendi NAC Breda en FC Groningen.

De Bredanaren en de Groningers zijn de eerste twee teams die na de zomerstop weer in actie komen in de Eredivisie. Die wedstrijd begint op 9 augustus om 20:00 uur. Op zaterdag komen Feyenoord en kampioen PSV in actie. Brian Priske, de nieuwe trainer van de Rotterdammers, debuteert op 10 augustus om 16:30 uur tegen promovendus Willem II. PSV neemt het om 21:00 uur op tegen RKC Waalwijk. Feyenoord en PSV spelen die eerste wedstrijd thuis.

Op zaterdag komen er nog vier teams in actie. Om 18:45 uur ontvangt NEC in De Goffert FC Twente en om 20:00 uur krijgt FC Utrecht, PEC Zwolle op bezoek. Laatstgenoemde wedstrijd zal door een straf van de KNVB in een leeg stadion gespeeld worden.

Ook op zondag staan er vier wedstrijden op het programma. Sparta hervat de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo om 12:15 uur. Om 14:30 uur ontvangt Almere City, AZ en speelt Go Ahead Eagles thuis tegen Fortuna Sittard. De eerste speelronde wordt afgesloten met een duel in de Johan Cruijff ArenA tussen Ajax en sc Heerenveen. Trainer Robin van Persie maakt dus zijn Eredivisie-debuut als coach in Amsterdam.