UEFA maakt scheidsrechter bekend voor wedstrijd tussen Nederland en Polen

UEFA stelt scheidsrechter aan: Oranje krijgt te maken met oude bekende tegen Polen

14 juni om 11:15

Artur Soares Dias is zondagmiddag de leidsman tijdens de groepswedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen, zo meldt de UEFA. Het duel begint om 15.00 uur in het Volkspark Stadion in Hamburg.

Soares Dias zal in Hamburg geassisteerd worden door landgenoten Paulo Soares en Pedro Ribeiro als grensrechters. Tiago Martins, ook een Portugees, zal de VAR van dienst zijn. De Bosniër Irfan Peljto zal langs de zijlijn fungeren als vierde official. Onlangs was Soares Dias de scheidsrechter bij de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina.

Voor het Nederlands elftal is Soares Dias geen onbekende. In september 2019 speelde Oranje in Hamburg, waar zondag ook de wedstrijd tegen Polen wordt afgewerkt, in de EK-kwalificatie tegen Duitsland. Er werd met 4-2 gewonnen van de Duitsers. Bij een voorsprong van 2-1 kreeg Duitsland een strafschop na een handsbal van Matthijs de Ligt en deze werd benut door Toni Kroos. Uiteindelijk won de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met 4-2 dankzij treffers van Donyell Malen en Georginio Wijnaldum.

Verder was Soares Dias ook de scheidsrechter bij de oefenwedstrijd tussen België en Nederland in oktober 2018. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook een duel met Ierland werd met 1-1 gelijkgespeeld onder leiding van de Portugese leidsman.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: