Vaessen wint bij debuut voor Suriname

Vaessen zegeviert bij debuut voor Suriname ondanks fout Becker

6 juni om 08:29

Etienne Vaessen kan terugkijken op een succesvol debuut bij de nationale ploeg van Suriname. In Paramaribo werd de eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor het eindtoernooi in 2026 met 4-1 gewonnen van Saint Vincent en de Grenadines.

In april werd duidelijk dat Vaessen, die voor een kwart Surinaams is, een interlandswitch zou gaan maken. In de nacht van woensdag op donderdag stond de transfervrije doelman met de naam Etienne Burnet onder de lat. Suriname kwam verrassend op achterstand in het André Kamperveen Stadion. Na een halfuur dacht Sheraldo Becker de bal terug te spelen op Vaessen, maar er zat een tegenstander tussen die de bal onderschepte en afrondde.

De schade werd nog voor rust door diezelfde Becker hersteld vanaf de penaltystip. Eveneens werd de wedstrijd nog voor de thee volledig omgedraaid. Jeredy Hilterman, die onder contract staat bij Almere City, kopte de 2-1 binnen. Justin Lonwijk en Jaden Montor zorgden na rust voor de 3-1 en 4-1. Opvallend: alle elf basisspelers van Stanley Menzo hebben een verleden in de Nederlandse competities of spelen er nog.

Met drie punten gaat Suriname aan kop in Groep F. In een poule met Anguilla, El Salvador, Puerto Rico en Saint Vincent en de Grenadines moet Suriname bij de eerste twee eindigen om uitzicht te houden op deelname aan het WK 2026.