KNVB maakt planning bijeenkomen en definitieve selectie bekend

KNVB maakt momenten van samenkomen én datum definitieve selectie bekend

16 mei om 20:16
Laatste update: 16 mei om 21:05

Ronald Koeman en de voorlopige selectie van het Nederlands elftal komen van 27 tot en met 29 mei bij elkaar voor de eerste trainingsstage. Na afloop daarvan wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Niet alle spelers zullen direct aanwezig zijn bij het eerste moment van samenkomen. De officiële voorbereiding op het EK begint op zaterdag 1 juni. 

De KNVB meldt dat de door Koeman geselecteerde spelers van het Nederlands elftal op twee momenten in zullen stromen. Tijdens de eerste trainingsstage, die van maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei plaats zal vinden, komen de spelers samen die geen clubverplichtingen meer hebben. 

Het gaat om Steven Bergwijn (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken  (Brentford), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim). Na afloop van die trainingsstage wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. 

Vervolgens wordt op zaterdag 1 juni verzameld in Zeist voor de start van de officiële voorbereiding op het EK. Het Nederlands elftal speelt daarna twee oefenwedstrijden in De Kuip in Rotterdam. Donderdag 6 juni treft Oranje Canada en één dat later moet Koeman zijn definitieve selectie bij de UEFA hebben ingediend. Op maandag 10 juni is de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland. Mochten er bij dat duel spelers geblesseerd raken, dan kan er geen vervanger meer worden opgeroepen. Daags na de ontmoeting met IJsland staat het vertrek naar het Team Base Camp in Wolfsburg gepland. 

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!