Samir Memisevic staat in de belangstelling van NEC en FC Groningen

Eredivisie-clubs tonen interesse in voormalig FC Groningen-uitblinker

16 mei om 18:28
Laatste update: 16 mei om 19:11

Samir Memisevic staat op de radar van verschillende clubs in de Eredivisie, zo melden bronnen aan VoetbalPrimeur. De centrale verdediger heeft een verleden bij FC Groningen en zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Nederland.

Memisevic is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Nasr, de club waar Nederlandse trainer Alfred Schreuder aan het roer staat. Komende vrijdag zal hij de finale van de nationale beker gaan spelen tegen koploper Al Wasl. De dertigjarige Bosniër zou komende zomer graag terugkeren naar Nederland in verband met zijn privésituatie.

Tussen 2016 en 2020 speelde Memisevic 107 wedstrijden in het shirt van Groningen. De centrumverdediger was destijds een van de smaakmakers bij de groenwitten. Hij was negen keer trefzeker en gaf twee assists.

In 2020 vertrok hij uit Groningen en maakte hij de stap naar het Chinese Hebei FC. Twee jaar later werd hij verhuurd aan Bejing Guoan, waar hij in één seizoen goed was voor vier doelpunten en evenveel assists.

Eén van de clubs met interesse in Memisevic is de kersverse promovendus FC Groningen. Zij hopen hem te kunnen verleiden tot een terugkeer naar de Euroborg, waar hij eerder al succesvol was. Ook NEC heeft de Bosniër op de radar. Hij zou een eventueel vertrek van de gewilde Philippe Sandler op kunnen vangen.

Middels een terugkeer naar de Eredivisie hoopt Memisevic zich weer in de kijker te spelen bij de bondscoach van Bosnië en Herzegovina. Hij debuteerde in 2016 voor de nationale ploeg en speelde tot nu toe drie interlands. Bij zijn huidige club Al Nasr beschikt Memisevic over een aflopend contract.