Voetbaltickets worden stuk duurder

Tegenvaller voetbalfans: tickets en seizoenkaarten worden stuk duurder

16 mei om 15:58

De KNVB reageerde verheugd op het coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, maar tickets in het Nederlandse profvoetbal dreigen wel een stukje duurder te worden. Het beoogde nieuwe kabinet wil een btw-verhoging op sportevenementen en concerten doorvoeren.

Het betreft een btw-verhoging van 9 naar 21 procent, meldt Voetbal International. Dat betekent dat de tickets voor voetbalwedstrijden automatisch duurder worden.

SERC (Sports & Economics Research Centre) onderzocht eerder al dat de goedkoopste seizoenkaart in de Eredivisie 136 euro is. Voor dat bedrag kun je bij Almere City FC terecht. De duurste seizoenkaart voor een reguliervak vind je bij FC Twente met 1080 euro. VI rekent uit dat die bedragen met de nieuwe BTW-tarieven 151 en 1199 euro zouden worden. Daarmee worden seizoenkaarten in de Eredivisie tussen de 15 en 119 euro duurder.

De KNVB was eerder op de dag vooral enthousiast over het hoofdlijnenakkoord. De formerende partijen beloven onder meer dat sport en bewegen centraal komen te staan om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen. Ook nemen de partijen extra maatregelen om misdragende supporters aan te pakken.