Koeman gaat voorselectie bekendmaken

Spelers in de wachtkamer: Koeman gaat EK-voorselectie Oranje bekendmaken

16 mei om 10:16

Ronald Koeman maakt in de loop van donderdag zijn voorselectie voor het EK in Duitsland bekend. De bondscoach moet vóór 7 juni zijn definitieve spelersgroep helemaal rond hebben. 

Nog enkele tientallen spelers hebben de hoop om deel uit te maken van de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal, maar Koeman mag uiteindelijk 'maar' 26 spelers meenemen naar Wolfsburg, daar waar Oranje het hele toernooi zal bivakkeren. 

Op 7 juni moet hij zijn definitieve lijst indienen bij de UEFA. Mocht een speler na die datum nog geblesseerd raken, dan mag er na goedkeuring van de Europse voetbalbond toch nog een vervanger opgeroepen worden. Daar is wel een voorwaarde aan verbonden. Dat moet voor de eerste groepswedstrijd gebeuren. Bij keepers is dat anders. Zij mogen nog tot aan de tweede groepswedstrijd vervangen worden. 

De voorselectie van het Nederlands elftal bestaat uit 44 spelers. In aanloop naar het EK speelt Oranje nog twee oefenwedstrijden. Op 6 juni is Canada de tegenstander, en vier dagen later wordt er geoefend tegen IJsland. 

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!