Farioli krijgt op persconferentie weer vragen over Ajax

Persmoment Farioli na mislopen CL: Ajax-vragen en complimenten van Enrique

16 mei om 09:49

Francesco Farioli liep woensdag definitief Champions League-kwalificatie mis met OGC Nice. Na de nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-2) kon de Italiaan zijn frustraties maar moeilijk verbergen. Ook kreeg hij wederom vragen over zijn toekomst.

"Deze wedstrijd vertelt het verhaal van ons seizoen, vanwege de vele kansen die we kregen en het feit dat we altijd bij een grote stap voorwaarts waren", vertelt een teleurgestelde Farioli na afloop tegen de pers. "Als we objectief kijken naar ons seizoen, moeten we echt gelukkig zijn. We wilden bij de eerste zes eindigen, maar zijn verzekerd van een plek bij de eerste vijf. Onze ambitie en ons verlangen om het nog beter te doen, hebben een bittere nasmaak achtergelaten. We hebben nog één wedstrijd te gaan en willen de competitie trots eindigen", stelt de oefenmeester, die voor de zoveelste keer vragen krijgt over de geruchten rondom hem en een vertrek naar Ajax.

"Deze vraag heb ik al vele malen beantwoord. We zijn volledig gefocust op het afronden van het seizoen. Het gaat nu niet om mij, maar over het team en wat de spelers hebben bereikt. Laten we ons focussen op de dingen die echt belangrijk zijn", houdt hij zich echter afzijdig.

Ook kon Farioli nog rekenen op complimenten van zijn tegenstander. "We stonden tegenover een heel goed team met een hele goede trainer, die een spelplan heeft dat mij erg bevalt. Ze lieten zien dat ze wilden voetballen, maar we hebben deze overwinning verdiend", aldus winnende coach Luis Enrique.

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!