Juventus wint Coppa Italia

Juventus wint Coppa Italia voor vijftiende keer: Koopmeiners en co. grijpen mis

15 mei om 23:02
Laatste update: 15 mei om 23:33

Juventus heeft woensdagavond beslag gelegd op de Coppa Italia. De ploeg van Massimiliano Allegri versloeg Atalanta Bergamo met 1-0, waardoor onder andere Teun Koopmeiners en Marten de Roon met lege handen afdropen.

De sfeer zat er uitstekend in tijdens de openingsceremonie van de Coppa Italia-finale tussen Atalanta en Juventus. In het Romeinse Stadio Olimpico werd het Italiaanse volkslied live gezongen. Bovendien was het nodige vuurwerk geregeld op de tribunes.

Juventus vloog uit de startblokken en kwam al na vier minuten op voorsprong. Andrea Cambiaso stuurde Dusan Vlahovic diep, de Servische spits bleef ijzersterk aan de bal en schoot hem tegen de touwen achter Marco Carnesecchi. Juve speelde vanuit een hechte organisatie en gaf nauwelijks kansen weg in de eerste helft.

Bij Atalanta stonden Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis en na een uur spelen voegde Hans Hateboer zich bij de Nederlandse enclave. De ploeg uit Bergamo drong flink aan. Toch was het Juventus dat op 0-2 leek te komen, maar het tweede doelpunt van Vlahovic werd afgekeurd wegens buitenspel. Ademola Lookman raakte even later de paal en was dichtbij de gelijkmaker.

Ook Juventus trof het aluminium; Fabio Miretti schoot namens de ploeg uit Turijn op de lat. Atalanta ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker om er een verlenging uit te slepen, maar Juventus trok de overwinning over de streep. Daarmee hebben ze de Coppa Italia voor de vijftiende keer gewonnen. Massimiliano Allegri werd in blessuretijd nog met een rode kaart weggestuurd nadat hij zich totaal liet gaan tegen de arbitrage. Allegri is wel de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de Coppa Italia geworden.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!