Prijsuitreiking KKD

Prijzenregen in de KKD: Speler, Talent, Keeper en Trainer van het Jaar gekozen

15 mei om 22:31
Laatste update: 15 mei om 22:36

Het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zit erop en dat betekent dat ook de prijzen zijn verdeeld. Opvallend genoeg is Roda JC hofleverancier van de prijsuitreiking. Kampioen Willem II viel ook in de prijzen, terwijl promovendus FC Groningen misgrijpt.

Walid Ould-Chikh, de spelmaker van Roda JC, werd uitgeroepen tot beste speler. De 24-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van het gedegradeerde FC Volendam. Ould-Chikh was tot nu toe goed voor twaalf doelpunten. Ook was hij acht keer aangever. Hij is nog actief met Roda in de play-offs om promotie. Vrijdag staat de return tegen NAC Breda op het programma in Kerkrade.

Feyenoord-huurling Shiloh ’t Zand werd verkozen tot beste talent. ’T Zand is één van de talenten die door Feyenoord werd verhuurd aan FC Dordrecht. De controleur is nog maar net 21 jaar oud. Hij scoorde dit seizoen elf doelpunten en gaf drie assists. Hij speelt zaterdag de return in de play-offs tegen FC Emmen.

Roda JC-trainer Bas Sibum werd beste trainer van de KKD. Daarmee sleepte Roda de tweede prijs binnen. Sibum bleef onder meer Willem II-trainer Peter Maes en FC Groningen -trainer Dick Lukkien voor. De 41-jarige oefenmeester werd op de laatste speeldag derde met Roda en liep directe promotie dus mis.

Willem II-doelman Joshua Smits werd verkozen tot beste keeper van de competitie. De doelman kreeg slechts 35 doelpunten tegen in 38 duels. Hij hield elf keer de nul in de KKD. Smits werd met Willem II kampioen en had daar een behoorlijk aandeel in.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!