Ajax-scouts gezien tijdens wedstrijd in Denemarken

'Ajax-scouts samen met afgevaardigden van topclubs gezien bij duel in Denemarken'

15 mei om 20:59

Volgens het Deense Bold is Ajax woensdag aanwezig bij een wedstrijd van Brøndby IF. Een scout van de Amsterdammers werd op de tribune gezien, net als iemand van zes andere grote clubs uit Europa. De kans is groot dat de clubs kwamen kijken voor het Japanse talent Yuito Suzuki.

Een aantal weken geleden werd Kelvin de Lang ook al gezien op de tribune bij de Denen en nu zou er weer iemand van Ajax aanwezig zijn. Naast een afgevaardigde van de Amsterdammers stuurden ook Manchester City, Manchester United, AC Milan, Espanyol, Tottenham Hotspur en VfB Stuttgart mensen naar de wedstrijd tussen Brøndby en FC Nordsjaelland. Het is niet duidelijk voor welke speler de clubs precies komen kijken.

Bold denkt zelf dat de clubs de Japanse Suzuki in de gaten houden. Drie weken geleden werden er bij Brøndby ook al scouts van onder andere Stuttgart gespot en in dat duel scoorde de Japanse aanvaller twee keer. In de eerste helft tegen Nordsjaelland scoorde Suzuki ook al voor zijn Deense ploeg. De Japanner werd afgelopen zomer overgenomen uit zijn geboorteland en scoorde dit seizoen tien keer en gaf negen assists in 29 duels. Volgens het Duitse Kicker moet Suzuki tussen de vijftien en twintig miljoen euro kosten.

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!