Fortes maakt zich niet druk om nederlaag: 'Mensheid gaat altijd voor'

Fortes sprak met Graafschap-supporters na paniek: 'Dat hebben we tegen ze gezegd'

14 mei om 23:42
Laatste update: 14 mei om 23:46

Jeffrey Fortes beleefde met De Graafschap een tumultueze avond. De aanvoerder van De Graafschap verloor met zijn ploeg van ADO Den Haag (2-3), maar is vooral blij dat de supporter die onwel werd het naar omstandigheden goedmaakt. 

"Je probeert in eerste instantie je team rustig te houden nadat het is gebeurd, wetende dat we naar binnen zouden gaan", reflecteert Fortes voor de camera van ESPN. "De scheidsrechter kreeg te horen dat hij bij kennis was, vandaar dat hij floot. Daar waren de supporters het niet mee eens. Maar alles is opgelost en we hebben tegen ze gezegd dat we pas verder gingen zodra de man van de tribune was gehaald."

Fortes wilde bovendien benadrukken dat het vroeg hervatten van het duel niet de schuld van scheidsrechter Marc Nagtegaal was. Die kreeg van de lokale driehoek al snel toestemming om het veld weer op te gaan. "Anders gaan we hebben dat ze hele wedstrijd tegen hem gaan fluiten. Dat hebben we ook helemaal niet nodig. Het is opgelost en ik hoor dat het weer goed gaat met de supporter. Dat zijn belangrijkere zaken dan voetbal."

"Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkst. Wat we hier ook willen laten zien... De mensheid gaat altijd voor." Jan Vreman, de trainer van De Graafschap, spreekt woorden van eenzelfde strekking. "We hadden het niet gelijk door, maar ik denk dat het uiteindelijk goed opgelost is."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)