ADO herpakt zich het best na schrikmoment en deelt tik uit aan de Graafschap

De Graafschap beperkt schade tegen ADO na gespannen avond in Doetinchem

14 mei om 23:18

De Graafschap heeft dinsdagavond in de slotfase van de play-off-wedstrijd tegen ADO Den Haag een ruime nederlaag voorkomen. De Superboeren benutten in de laatste minuut een penalty, waardoor het tweeluik nog spannend blijft: 2-3. 

De wedstrijd in Doetinchem werd enige tijd stilgelegd nadat een supporter van de thuisploeg onwel was geworden. Nadat de fan weer bij kennis was, werd er besloten weer te gaan voetballen. Dat besluit kwam in de ogen van de aanwezige supporters veel te vroeg, waarna zij bekertjes op het veld gooiden om arbiter Marc Nagtegaal te dwingen het duel nogmaals stil te leggen. Toen stond er een 1-1 stand op het bord dankzij treffers van Alexander Büttner en Amir Absalem. 

Na de onderbreking deed ADO Den Haag uitstekende zaken. Daryl van Mieghem profiteerde maximaal van geklungel in de verdediging van de thuisploeg, waarna Alex Schalk de marge verder vergrootte: 1-3. In de absolute slotminuten benutte Jeffrey Fortes namens de thuisploeg een strafschop.

De return tussen De Graafschap en ADO Den Haag wordt zaterdag gespeeld. De winnaar over twee wedstrijden neemt het op tegen de nummer zestien uit de Eredivisie. Momenteel wordt die positie bezet door Excelsior. 

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)