FC Emmen en Dordrecht in evenwicht in eerste play-off

Emmen en Dordrecht aan elkaar gewaagd in vermakelijke play-off

14 mei om 20:38

De eerste ontmoeting tussen FC Emmen en FC Dordrecht in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is in een gelijkspel geëindigd. Het spannende duel in Emmen telde vier treffers: 2-2.

Na het 'openingsduel' van de play-offs tussen NAC Breda en Roda JC (3-1) op maandag, was dinsdagavond de beurt aan FC Emmen en FC Dordrecht. De nummer zeven en de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie maakten er een vermakelijk duel van in Drenthe.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg, met dank aan Dordrecht-middenvelder Shiloh 't Zand, op voorsprong. De controleur speelde de bal veel te zacht terug, waarna Piotr Parzyszek de uitgekomen Luca Plogmann simpel omspeelde: 1-0.

Niet veel later maakte 't Zand zijn fout goed door de assist te geven op de gelijkmaker van Mathis Suray. Na een goede aanval over meerdere schijven rondde de aanvoerder van Dordrecht koeltjes af. Nog voor rust kwam Emmen opnieuw op voorsprong, ditmaal dankzij Vicente Besuijen. Vlak na rust trok Ilias Bronkhorst de stand weer gelijk, waardoor het tweeluik nog helemaal open ligt. Zaterdag treffen de ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Dordrecht.

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!