Kieft pleit voor zeer gevoelige Ajax-transfer: 'Die kunnen wel wat gebruiken'

Kieft pleit voor zeer gevoelige Ajax-transfer: 'Die kunnen wel wat gebruiken'

14 mei om 18:46

Wim Kieft denkt dat Sem Steijn niet zou misstaan bij Ajax. De oud-spits schuift de zoon van de in Amsterdam ontslagen Maurice Steijn kort naar voren, aan tafel bij Veronica Offside.

Bij Veronica Offside worden FC Twente en Steijn besproken. Dick Advocaat is lovend over de middenvelder, die hij net niet meemaakte bij ADO Den Haag. "Ik vind het trouwens wel geweldig voor Steijn. Dat is zo'n fanatieke jongen. Toen hij van ADO naar Twente ging, had iedereen grote twijfels. Bij ADO scoorde hij aan de lopende band en bij Twente doet hij dat ook. Of hij hogerop kan? Dat denk ik wel. Als je goals kunt maken, kan je overal terecht."

Presentator Wilfred Genee stelt vervolgens de vraag of Feyenoord een belletje moet wagen naar het kamp-Steijn. "Dat weet ik niet", antwoordt Advocaat. "Dat moet Feyenoord zelf bepalen, of ze het nodig hebben. Stengs staat normaal op die positie en dit is een heel ander type."

Kieft noemt Ajax vervolgens als potentiële bestemming voor Steijn. "Die kunnen ook wel wat gebruiken, heb ik de indruk. Ook op die plek, natuurlijk", zegt hij. Een transfer van Steijn naar Ajax zou uiterst pikant zijn, gezien de rumoerige periode die de vader van Steijn heeft beleefd in Amsterdam.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: