'Brentford-manager beoogd trainer Man United'

'Manchester United heeft een Deense opvolger voor Ten Hag op het oog'

14 mei om 13:11
Laatste update: 14 mei om 14:01

Thomas Frank is een kanshebber om manager van Manchester United te worden, mocht de club besluiten Erik ten Hag te ontslaan. Dit meldt The Telegraph. United heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de Nederlander, die nog de FA Cup kan winnen.

Frank heeft bewonderaars op Old Trafford vanwege zijn geleverde werk bij Brentford de afgelopen zes jaar, aldus de Engelse krant. De Deense coach zou ook al een goede relatie hebben met mede-eigenaren Ineos. Frank heeft Brentford naar de Premier League begeleid en drie seizoenen in de hoogste divisie gemanaged. De 50-jarige oefenmeester zou goed in het nieuwe systeem van United passen, wat na de overname door Ineos-eigenaar Sir Jim Ratcliffe is ingevoerd.

Frank is momenteel nog manager is bij Brentford. United wil een hoofdcoach die zich uitsluitend richt op het team. De komende sportdirecteur Dan Ashworth en technisch directeur Jason Wilcox zouden andere afdelingen, zoals het aankoopbeleid, onder hun hoede nemen. 

Brentford is met Frank een van de meest succesvolle op data gebaseerde clubs geworden. De voormalige coach van Brøndby staat hierdoor ook op lijstjes van andere Premier League-clubs. Hij tekende vorig seizoen een nieuw contract dat loopt tot 2027.

United heeft geen intentie om Ten Hag voor de bekerfinale op 25 mei te ontslaan. Ratcliffe en zijn Ineos-team zullen naar verwachting in de zomer gaan evalueren en belslissen of de toekomst van Ten Hag bij The Red Devils ligt.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: